7 טיפים להתנהלות כלכלית נכונה בעסק שלכם​

טיפים להתנהלות כלכלית

אלפי עסקים קטנים ובינוניים שנפתחים בישראל נסגרים בשנה הראשונה לקיומם. מהנסיון שלי אני יכולה להגיד שאצל רבים הסיבה לכך היא התנהלות כלכלית לא נכונה. יכול להיות שאתם אנשי מקצוע מעולים בתחום שלכם, אבל לנהל עסק זו התמחות אחרת לגמרי וגם אותה צריך ללמוד. מי שגדל בבית בו היו הורים עצמאיים אולי מכיר חלק מהמושגים, הכישורים הנדרשים וההתמודדויות הנדרשות ממנהלי עסק. בין אם גדלתם בבית כזה ובין אם לא, כישורי ניהול, וניהול כלכלי במיוחד כדאי מאוד ללמוד ולסגל לעצמכם. ריכזתי עבורכם כמה טיפים שלמדתי לאורך הדרך שלי ושל עסקים שליוויתי, שחשוב לדעת כשמנהלים עסק:

  1. תכננו מראש

לפני פתיחת עסק, צרו תכנית עסקית: דעו מה יש לכם מבחינת כסף זמין ומשאבים, ומה נדרש בעסק שאתם מתכננים. האם יהיה צורך בשכירת מבנה או שתוכלו לעבוד מהבית, האם יש צורך בחומרים או בהזמנת מלאי מסויים. לשירותים של אילו אנשי מקצוע תזדקקו (מיתוג, עיצוב, צילום, שיווק, פרסום וכד') ומה עלותם המשוערת. כל אלה עליכם לשקלל מראש כדי לדעת לתוך מה אתם נכנסים והאם זה מתאים לכם, ולבחון אולי יש צורך למצוא שותפים או משקיעים. אם יש צורך בהלוואות כדאי כמובן להשוות הצעות בין כמה בנקים שונים.

  1. הכירו את השוק ותמחרו נכון

כשאתם נכנסים לתחום מסויים, עשו סקר שוק בתחום ודאגו לקבל את כל המידע העדכני ביותר לגבי איך עובד השוק בתחום הזה, מה המחירים הממוצעים, אילו שחקנים גדולים יש בו ומה יש להם להציע. בררו אילו נישות קיימות ואילו מהן תפוסות. כך תוכלו להיות חכמים יותר לגבי השיווק שלכם וכן תדעו לתמחר נכון בהתאם לשוק. כמובן שהתמחור קשור גם קשר הדוק למוצר שלכם ולהוצאות עליו וחשוב לבדוק היטב שהתמחור מתאים לעסק שלכם.

  1. למדו מאחרים

אחד הדברים הענווים שאתם יכולים לעשות כשאתם באים לפתוח או להיכנס לניהול עסק הוא ללמוד מאנשים אחרים שעובדים באותו תחום או בתחום דומה. אל תתביישו, הציגו את עצמכם ובקשו לשמוע מה היו עושים אחרת, מה למדו בניהול העסק שלהם, מה היו הטעויות הגדולות שלהם מבחינה כלכלית ומה עזר להם להצליח. תתפלאו שאנשים אוהבים לעזור ושמה נדמה לכם כ"תחרות" שאותם בעלי עסקים דומים יעדיפו לסכל או למנוע יכול להיות דווקא כר פורה לעזרה הדדית, שיתופי פעולה או מתן שירותים משלימים.

  1. תהיו עם יד על הדופק

חשוב מאוד שתהיו מודעים להתנהלות הכלכלית השוטפת של העסק שלכם, הן מבחינת ההכנסות ובעיקר מבחינת ההוצאות, הקבועות והמשתנות, עקבו אחרי התנועות בבנק ובאשראי כל חודש (ואולי אפילו כל שבוע) כדי לא תגיעו בטעות למצב בו אתם עומדים בפני בחובות שלא הייתם מודעים אליהם. כך תוכלו לגלות מוקדם אם משהו בעסק לא עובד ולתקן את המצב. אל תהיו שאננים, בשורה התחתונה גם אם יש אנשי מקצוע שעובדים עבורכם זה העסק שלכם, זו האחריות שלכם וההצלחה תהיה שלכם.

  1. הזהרו עם הלוואות

בעלי עסקים רבים לוקחים הלוואות לשם השקעה בעסק שלהם וזה נהדר שהם מאמינים בו ורוצים להגדיל אותו ולראות אותו משגשג. אבל חשוב לדעת בדיוק למה אתם מכניסים את עצמכם. מה הולך להיות ההחזר החודשי המדויק? האם תוכלו לעמוד בו? בדקו היטב שהתזמון להשקעה נכון לכם. אולי אפשר להמתין ולחסוך קצת ואז לבצע את ההשקעה או למצוא דרך אחרת ופחות יקרה לקדם את העסק.

  1. קבעו תקציב שיווק

יש תחום אחד שממש לא כדאי להזניח כל עוד העסק חדש ועוד לא עומד על שתי רגליים יציבות מבחינת כמות לקוחות משלמים וזהו תחום השיווק. בין אם אתם עושים את השיווק בעצמכם או משתמשים באיש מקצוע המתמחה בכך, זהו תחום ששווה להשקיע בו כסף כי הוא זה שיביא את העסק שלכם למקום יציב. זכרו שלעיתים לוקח זמן עד שרואים תוצאות של קמפיין שיווקי והתאזרו בסבלנות, הלקוחות הנכונים בדרך אליכם. דאגו לשווק בצורה שמתאימה לכם ולערכים שלכם ושנותנת ערך ללקוחות שלכם. כך השיווק גם ייצב אתכם כאסמכתא מקצועית בתחום שלכם.

  1. העזרו בליווי עסקי וכלכלי

ברוב המוחץ של העסקים חשוב שיהיו עיניים נוספות שבוחנות איך העסק שלכם עובד ומה אפשר לשפר. אנשי מקצוע מתחום ראיית החשבון והמיסוי יסייעו לכם בהתנהלות הכספית מול רשויות המס, הביטוחים וכו', שיבררו עבורכם לדוגמא מתי כדאי לעבור מעוסק פטור למורשה או אפילו לחברה בע"מ. הם גם יסייעו לכם לאתר נקודות תורפה כלכליות בעסק ולפתור דילמות שעולות בקשר להתנהלות עסקית נכונה עבור העסק הספציפי שלכם.

חשוב לי להסביר שהתנהלות כלכלית נכונה היא לא משהו שצריך ללמוד באוניברסיטה כדי להצטיין בו, מספיק להיות סקרנים, עם ראש פתוח ונכונות ללמוד ולהשתפר כדי להגיע להצלחה גדולה ולהגשים את עצמכם כבעלי עסק. התפתחות כלכלית בעסק יכולה להיות מראה להתפתחות שלכם בעוד תחומים בחיים ולכן כדאי מאוד להיעזר ולהיתמך באנשי מקצוע שאתם מתחברים אליהם שילוו אתכם בדרך המרתקת הזו.

פרטתי כאן חלק מהתובנות שלי, שבתקווה יוכלו לסייע לכם, אפילו במקצת, להימנע מליפול בחלק מהבורות שבדרך ולהצליח להפוך לבעלי עסקים מצליחים ולא פחות חשוב – מאושרים. אם אתם רוצים להתייעץ ולשמוע יותר על איך אני יכולה לסייע לעסק שלכם לפרוח – אני זמינה עבורכם. אתם מוזמנים ליצור קשר בטלפון, במייל או באתר.

זיוה זוהר

מנהלת חשבונות וחשבת שכר בכירה

050-2324335

שיתוף:
Facebook
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
Print

מאמרים קשורים

דילוג לתוכן